Cedral fasadpanel

Cedral fasadpanel

Tidlös vacker fasadbeklädnad med minimalt underhåll

Få mer fritid genom mindre underhåll ..

Varför CEDRAL?

  • Enkel att bearbeta
  • Stark och hållbar
  • Angrips inte av röta
  • Brandsäkert material
  • Många fina färger
  • Mer för pengarna!

Panelerna kan användas som utvändig beklädnad på alla typer av byggnader, oavsett om det gäller nybyggnation eller renovering.

Med de många möjligheterna i Cedral-serien finns det något för varje smak. Antingen om du gillar det klassiska utseendet av Cedral Panel med klinkbeklädnad eller om du önskar det mer moderna och minimalistiska utseendet som fasaden får med Cedral Click.

Du kan använda Cedral Board till exempel för underbeklädnad av takutsprång och kombinera detta med Cedral Panel eller Cedral Click på fasaden.

Fördelar

Cedral har en förväntad livslängd på minst 50 år Dessutom levereras panelerna färdigmålade så du behöver inte måla när panelerna har monterats.

Att det är ett oorganiskt material betyder dessutom att du inte heller behöver bekymra dig om andra problem som förekommer med träbrädor: Du slipper röta, svamp och insektsangrepp.

Panelerna är även mycket formstabila jämfört med trä och spricker inte av sig själv vid mycket varierande väderförhållanden som i det barska nordiska klimatet.

Samtidigt är fibercement obrännbart, vilket kan öka tryggheten för dig och din familj.

Beroende av tycke och smak, och hur kraftigt Cedral exponeras för väder och vind kan du förvänta dig att du behöver fräscha upp färgen under produktens livslängd om 50 år.

I motsats till trä, som utsätts mer för röta, svamp och annat, så bibehåller panelerna sin funktion även om du låter bli att måla om dem.

Kontakta oss så berättar vi mer.