Stäng

Historik

Historik

Mer än 114 års historia.

Det hela tog sin början 1904, när Lars Göransson på Östra Mölla startade en virkes- och bygghandel. Järnvägen hade nått Södra Sandby och Lars Göransson hoppades på att det skulle betyda utveckling och välstånd för det lilla samhället. 

Men tiderna var hårda. Efter diverse med- och motgångar för företaget kunde Carl Persson och hans svåger Gunnar Gustafsson ta över rörelsen för 30.000kr året 1932. Beloppet var en ansenlig summa pengar på den tiden. Svågrarna Carl och Gunnar ändrade namnet på företaget till Persson & Gustafsson. 

Efter 20 års samarbete löstes Carl Persson ut av Gunnar Gustafsson 1952 och bildade samma år Aktiebolaget Persson & Gustafsson.

Efter tidigare hårda år, blomstrade nu affärerna och företaget växte. 1974 övertar Bertil Gustafsson, son till Gunnar Gustafsson företaget. Bertil inser att det inte finns en framtid som spannmålshandlare och 1987 lägger man ner spannmålshanteringen. Företaget expanderar nu radikalt som en renodlad bygghandel. 

Ung och full med idéer driver Bertil utvecklingen av företaget till att bli en av de modernaste bygghandlarna i sitt slag. 1994 utvidgades företaget genom att köpa Svenska Foders byggmaterialavdelning i Bjärsjölagård. Under 2000 köper företaget den gamla bygghandeln Alfred Pehrsson i Hörby. I Maj 2001 nyöppnas anläggningen med en ny butik och renoverat lager. Under denna period byter vi vårt namn till PoG rätt och slätt! 

Våren 2007 köps Granngårdens anläggning i Sjöbo och den tredje filialen öppnas. För att klara av den allt högre belastningen på logisitk, byggs ett distributionslager utanför Södra Sandby som står klart i september 2006

Under mars månad 2010 tar företaget ett nytt steg i sin utveckling genom att öppna en ny anläggning i Malmö. Den här gången startar man från noll. 2012 byggdes butiken i Södra Sandby om och ut med nya inspirerande utställningsmiljöer. Expansionen fortsätter våren 2014 då företaget förvärvar två nya anläggningar (tidigare Österlens Byggmarknad) i Borrby och Tomelilla. 

Hösten 2014 påbörjades nästa stora projekt, byggnationen av en ny, större anläggning på Fosie Industriby i Malmö. Anläggningen anpassas för Yrkeskunders-, Hantverkares- och Fastighetsbolags krav.  

Den 17 september 2015 står anläggningen på Olsgårdsgatan i Malmö klar för invigning. Anläggningen innehåller ca 2800 kvm Drive-In avdelning, helt under tak, för tungt byggmaterial. Butiken på 700 kvm har ett betydligt utökat sortiment av förnödenheter. Ledningen och administrationen flyttar in på våning 2. 

Samma år, den 19 september, nyinvigs Hörbyanläggningen efter en större ombyggnad och även en stor tillbyggnad av butik och kallagret. 

PoG Woody Bygghandel tillhör bygghandelskedjan Woody Bygghandel som ägs av lokala entreprenörer med över 100 anläggningar från norr till söder.